lördag 2 juni 2018

Foga virkat till sommarens svala linne

Till den varma sommar som vi nu redan haft i maj, passar det med "ventilerade" plagg. Virkade plagg har håleffekten inbyggd, så att säga. Har man inte möjlighet att virka sig några plagg, så finns det alternativ. Jag provade på att använda ett stycke virkat som inte användes till något och klippte till ett linne.

Virkat kan bli lite tjockt att sy ihop, med styva sömsmåner. Jag testade en alternativ variant, att foga ihop styckena genom att arbeta med snedremsor.


"Tyget" var en gång en handvirkad gardin från en loppis . Jag sparade nederkanten som fåll, men klippte i övrigt så det blev råa kanter. Dessa kantade jag med snedremsor jag gjort av linnetyg.
(Ja, den ena sidan är lite längre än den andra, det kom av gardinens utformning. Det gör det lite intressant ;)


Det gjorde jag för att det blev för tjockt att sy ihop styckena. Nu fogade jag ihop styckena genom att sy med en stark virktråd. Det blev platta sömmar och en dekorativ detalj på köpet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar