LYST FORM

Lyst Form AB är en liten textil designateljé i Ludvika, Dalarna. Pernilla Hoffer Jansson, i botten textillärare, driver företaget, designar och gör det mesta.


Passionen är lin och naturmaterial, design med hantverksmässig tillverkning, och inspiration i dräktskick och folklore. Natur och hållbarhet är viktigt, liksom kulturella traditioner och rötter. I en Slow Living Fashion-anda ger Lyst en tribut på sitt eget sätt:

 "..till allt det arbete som utfördes, ofta av kvinnor i hemmen. Jag vill bidra till en förståelse och en respekt för den tid, det arbete och kunnande som ligger i hantverk. Det är en länk av livsöden över tiden, där vi alla är en del av kedjan."

I det traditionella hantverket finns ett hushållande med resurserna som ligger mer och mer rätt i tiden. Perioden av slit och släng är inte hållbar. Att arbeta med naturliga hållbara material, med produkter av kvalitet och design som håller längre tid, är en del av Slow Living Fashion.Inför välkomnandet av ett nytt litet liv till världen ligger det nära till hands att fundera på vad man önskar för dess liv och framtid, och likaså vad detta barnet står på för grund, och vilka som har gått före.

Lysts dopkläder och produkter är inspirerade av traditioner och till för generationer.

Lyst dopklänningar används ofta till att ha som släkt-dopklänning och knyter i hop nu och då. 
Det naturliga materialet, en omtanke för framtiden, men samtidigt en levande tradition, liksom detaljer inspirerade av folkloren, kanske använda traditionellt, kanske på ett nytt sätt.
 Känns det rätt för dig?Butiken finns på nätet, http://shop.lystform.se där även kontaktuppgifter som adress och telefon finns.

Välkommen!