torsdag 26 maj 2016

Skir batist och vintage i virkat - Dopklänning med mellanspets

Det är inte alltid denna dopklänning i mellanspets i den skira ekologiska bomullsbatisten finns i lager hos Lyst. Oftast sys den upp på beställning.
Det är en modell som är inspirerad av äldre dopklänningar, och designad av Lyst.


Nu har jag sytt färdigt en påbörjad klänning som legat och väntat. En kund ändrade sig om spetsen, och ville ha en annan spets. Jag har fotat lite inomhus denna gång. Det var inte väder att göra det ute, som jag oftast gör. Lite ljuv blom fick jag med ändå. :) 


Det blir lite motljus fast solen inte skiner, så tyget ser mer genomskinligt ut än det egentligen är. Ryggen på klänningen har inte några speciella dekorationer. Det man ser här är knytbanden i hals och midja. Med dem kan man justera vidden lite. Ryggen är "öppen" från nacken ner till en liten bit under midjan. Det gör att påklädningen blir lite lättare. Nedre delen av kjolen är dock i hopsydd, och flaxar inte öppen.


Ärmarna är också prydda med virkad spets. Längs ner i ärmen finns ett dragskoband som man kan dra ihop i en rosett om handleden, ifall ärmen är för lång. Man kan också dra ur bandet om man inte vill ha det. Det syns tydligt hur bandet ligger längst ner i ärmen här på bilden, men det är mest på grund av motljuset. Annars syns det inte.


Den virkade spetsen är en riktig handvirkad gammal spets i tätt virkad bomull. Den är lite antikfärgad. Just eftersom den är en vintagespets, så kan det finnas små färgavvikelser i spetsen. Tyget, eko-batisten, är heller inte kritvit, så det passar bra tillsammans. Banden och sömmarna har även de en milt gyllene antik-ton.


Det är meningen att man ska kunna ha en liten body eller något vitt under dopklänningen, men inte att man ska ha någon underklänning.

Modellen sys normalt upp på beställning och finns som här i eko-batist, men kan också fås i linne. Storlekar och mått finns det mer information om i butiken. Alltid välkommen in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar