torsdag 23 januari 2014

Ny vetekudde - Vetevante

En ny vetekudde har sett dagens ljus hos Lyst, efter en kundförfrågan.

Hur gör man när man är kall, eller har värk i händerna så att man inte kan somna? 
Det står på Lysts webbsida varmvetekudde.se att Lyst kan utforma vetekuddar till såväl företag som privatperson om man har speciella önskemål. Ofta går det att hitta en lösning. 
I detta fall blev det ett par vetevantar.

 Vantarna har inga tummar, utan är som en formad ficka där man kan sticka in sin hand.
Materialet är så klart i lin, och fyllningen är av kravvete.
Här valde man lin i vårgrön färg, men standard är linnefärgat lin.


Modellen säljs per vante i Lysts E-butik, men kan vara bra att ha i par. Inuti ett avtagbart och tvättbart fodral som skyddar vetekuddarna både ut och invändigt från smuts och nötning, ligger i varje vante två vetekuddar, en över och en under handen.


Vetekuddar värms snabbt i mikron, och gärna i ett upp och ner vänt mikrolock, eller en skål. Två vantar i taget tar ca 2 minuter. En vante halva tiden.
Som alltid när det gäller vetekuddar är fukten det som håller värmen, så se till att vetet inte torkar ut. Mikra med ett glas vatten, eller fukta kudden med tex en blomspruta innan värmning.


 Prova dig gärna fram med värmning av dina vetekuddar. Hur lång tid som behövs kan bli olika beroende på mikron, och på hur varm man vill ha sin kudde.

En vetekudde blir inte varmare än sin mikring, men den kan bli brännhet. 
Prova med att sticka ner handen försiktigt.....Mellan 35-40 grader är uppmätt i denna vante, och varmare tycker inte jag känns behagligt, direkt mot handens hud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar