måndag 19 augusti 2013

Ljuvligt i Lin, avslappning med ögonkudde

Lyst har fått en beställning på ögonvetekuddar i ett härligt grövre linnetyg, för avslappning vid yoga. Beställer man många blir priset ett annat än för enstaka. Så ibland beställer yogaledaren, och ibland går en kurs ihop om en beställning.


Långa banor med ljuvliga ögonkuddar i lin.

 I yoga används en liten ögonkudde vid avslappning. Det hjälper väl till med att få ro, med mörker och ett lätt tryck för att hålla ögonen lugna.Dessa kuddar är sydda i ett lite grövre lätt melerat linnetyg. Det är ett ljuvligt tyg, som riktigt luktar lin! Både före och efter den tygtvätt som Lyst alltid gör innan sömnad.

Ögonkuddar finns i Lysts E-butik, att handla i enstaka exemplar. Vill man ha många, går det utmärkt, det också! Ta bara kontakt :)   Ofta finns det flera olika tyger att välja på hemma, och vill man ha riktigt många kuddar, så kan ett tyg efter kundens val såklart beställas hem.


 Ett led i sömnadsprocessen. En liten trave med kuddfodralen som ingår till ögonkuddar. De är här på avan, så man ser tvättetiketten för linnetvätt.
Det krävs flera steg för att färdigställa en ögonkudde. Inklusive tygtvätten så behövs det 20 moment innan en ögonkudde är klar. De är hantverk :)Lysts ögonkuddar är samtidigt små vetekuddar, så man kan även värma eller kyla dem. 

Värmda kan de lindra värk genom värmens avslappnande förmåga, och kylda kan de vara sköna mot feber, bulor eller huvudvärk. Även rumstempererade kan de vara sköna vid huvudvärk, då de bidrar med lugn och dunkel för kanske ljuskänsliga ögon i samband med huvudvärk eller migrän. Lite lavendel i fyllningen ger en lätt rogivande doft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar